HTML

Laptop szerviz,tv,monitor és tablet javítás

A hordozható számítógép ha elromlik az majdhogy nem nélkülözhetetlen a használója számára. Érdekes cikkeket gyűjtöttünk össze a szervizproblémák gyakorlati színteréről.

Szoftveres témák

Archívum

Laptop és a dió tragikus története

2013.07.08. 15:08 itguy

A laptop és a dió tragikus tragikomikus találkozása

 

Cikkünk semmi esetre sem irányul a sérült emberek meghurcolására vagy kinevetésére. Sajnos a down kór egy olyan probléma amire nincs gyógymód :( Sok tanítással és türelemmel ugyan lehet apróbb eredményeket elérni náluk és tényleg öröm is az ilyen gyerekekkel, emberekkel foglalkozni mert szemlátomást a törődést sokkal inkább meghálálják mint egészséges társaik, de ugyanakkor bizonyos szituációk ténylegesen tragikomikus helyzeteket szülhetnek. Van jó pár down kór alapítvány itt Budapesten meg az egész országban is keresztül kasul.

laptop-dio.jpg

Az egyik ilyen alapítvány felkereste szervizközpontunkat azzal, hogy vajon mi képesek vagyunk -e helyre állítani azt a káoszt a laptopban amelyre eddig még egy szervizközpont sem volt képes. Őszintén megmondjuk nem volt egyszerű a feladatunk mert ez a fotó élethűen nem képes visszaadni azokat a károkat, amelyek keletkeztek a laptopban. Nem túlzunk kicsit sem de sérült a bezel, kijelző, hátlap, fedlap, zsanér, kamera, wifi antenna, alsó burkolat.

A laptop bezel helyreállítása a kijelző érdekében

 

Tulajdonképpen a bezel az, amely korrekt módon rögzíti a laptop kijelző és egyéb funkcionális egységeket a laptop lehajtásakor és felhajtásakor. Ha intenzíven sérül akkor cserélni kell. Ha úgy sérül, hogy nincs benne törés akkor még jó eséllyel javítható. Természetesen az olyan nagy fizikai erők mint ami egy dió töréshez kell nemcsak a bezelt fogja tönkre tenni hanem magát a laptop kijelzőt is.

laptop-bezel.jpg

A laptop kijelzők pedig igen kényes témák és nemcsak az áruk miatt! Sok minden függ attól, hogy milyen típusról van szó, abban  a méretben pl. gyártanak -e még kijelzőt, vagy valahonnan raktárról beszerezhető -e. S persze az is sokkal nyom a latba, hogy mennyire sérült a kijelző. Vannak esetek amikor csak pixelhibák jelentkeznek. De érheti a kijelzőt olyan erőteljes nagy ütés is amikor a kijelző szinte bevérzés szintű jelenségeket produkál. A sérült fedlapokon és hátlapokon szintén dolgozni kell, hogy újra a régi formájukban tündökölhessenek. Sok esetben egy professzionális szervizműhelyben lehetőség van egy speciális ragasztásos eljárásra minek következtében a megragasztott darabok még masszívabbak, erősebbek és ellenállóbbak lesznek a külvilágból érkező fizikai hatásokkal szemben mint új korukban mikor kigördültek a gyárból. Sokszor ezzel az eljárással a hátlapokon, fedlapokon és zsanérokon is lehet segíteni.

A laptop Wifi antenna sérülése nagyon kényes

laptop-wifi-antenna.jpg

Több féle és fajta laptop wifi antenna létezik. Van amelyik kívülről is látszódik de a legtöbb hordozható számítógépnél ezt úgy oldják meg, hogy kívül nem látszik semmi. Van amikor érdemes egy laptop wifi antennát szervizelni és van amikor nem. Ma már a legtöbb számítástechnikai boltban kapható 2-3 ezer forintos áron USB-re csatlakoztatható wifi antenna, amelynek a mérete még talán egy pendrive méretét sem éri el, ugyanakkor már fogja is a jelet az éterből.

Tulajdonképpen összegzésként elmondhatjuk, hogy a fenti tragikomikus eset happy end lett mert sikerült összetákolnunk a gépet, s talán még jobb is lett min új korában :)

Szólj hozzá!

Címkék: kamera kijelző szerviz bezel wifi antenna

A bejegyzés trackback címe:

https://laptop-szerviz-tv-monitor-tablet-javitas.blog.hu/api/trackback/id/tr505396100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása