HTML

Laptop szerviz,tv,monitor és tablet javítás

A hordozható számítógép ha elromlik az majdhogy nem nélkülözhetetlen a használója számára. Érdekes cikkeket gyűjtöttünk össze a szervizproblémák gyakorlati színteréről.

Szoftveres témák

Archívum

Egy vírus bármilyen tünetet okozhat a számítógépben

2013.07.01. 10:18 itguy

Különösen a budapestiek számára ismeretes a laptop szervíz Budapest VII. kerület frekventált helyszínén. Ebben a szervizközpontban minden nap nagyon sok ember megfordul 10:00 - 18:00 között. A számítógépeknek eltérő hibáik lehetnek. Tényleges hardveres és szimulált hardveres hibák szintén előfordulhatnak. No pont ez lenne ennek a cikknek a lényegi része, hogy érdekességet szolgáltasson a Kedves Olvasónak a szimulált hardveres hibákról.

Mit is értünk ez alatt? Ahogy a valós életben is akadnak tényleges fizikai megbetegedések meg fantombetegségek. Utóbbi a lelkileg beképzelt betegségek kategóriája. Számítógépeknél egy kis túlzással a lelket a szoftverekre képezhetjük le. Pont a számítógép vírusok szokták azt tenni a számítógépekkel, hogy felélik az erőforrásaikat és ezáltal elromlottnak, lassúnak, nehézkesen kezelhetőnek állítják be azokat.

Egyes vírusok csupán a merevlemezen levő valamely adatba épül be. Megint más vírusok rezidensen a memóriában (RAM) csücsülnek és csak várják az alkalmat, hogy a háttérből a felhasználóra zúdíthassák áldásos tevékenységüket. Ennél persze sokkal speciálisabb vírusok is léteznek, amelyek olyan makacsok, hogy képesek beépülni akár a BIOS - Basic Input Output System írható részébe a CMOS - Complementary Metal Oxid Seminductor területére. Az ilyen vírusoktól nagyon nehéz megszabadulni mert hiába kerül formázásra a merevlemez és az operációs rendszert is hiába telepítik újra.

Szervizközpontunk főként hordozható számítógépek javításával foglalkozik és  Budapest VII. kerület helyszínére kiemelkedő szolgáltatásunk miatt más budapesti kerületekből is rendszeresen eljönnek hozzánk nem törődvén a távolsággal sem.

Természetesen senki nem tudhatja előre, hogy számítógépe hiba produkálását mi idézi elő, szoftveres vagy hardveres hiba. Ezért javasoljuk, hogy már a hibajelenségek kezdeti stádiumában hozzák be hozzánk a számítógépet egy teljeskörű bevizsgálásra. Ez azért is jó mert a teljes bevizsgálás után ha a számítógéppel tényleges hardveres problémák vannak akkor megfogjuk tudni mondani a korrekt szervizköltséget is. Előzetesen, látatlanul például telefonon keresztül még körülbelüli javítási költséget is nagyon nehéz megállapítanunk.

Szólj hozzá!

Címkék: javítás szerviz

A bejegyzés trackback címe:

https://laptop-szerviz-tv-monitor-tablet-javitas.blog.hu/api/trackback/id/tr585385701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása