HTML

Laptop szerviz,tv,monitor és tablet javítás

A hordozható számítógép ha elromlik az majdhogy nem nélkülözhetetlen a használója számára. Érdekes cikkeket gyűjtöttünk össze a szervizproblémák gyakorlati színteréről.

Szoftveres témák

Archívum

Laptop és notebook adapterek, töltők hibái

2013.07.09. 15:27 itguy

Ebben a rövid cikkben megpróbáljuk összefoglalni azokat a tipikus hibákat, amelyek előfordulhatnak laptopok és notebookok esetén a töltők és adapterek körül.

Tényleg a legalapvetőbb hibák!

laptop-tolto.jpg

1) Ha a laptop töltő nem tölti a laptopot akkor több mint valószínű, hogy megérett már a javításra. Persze ez a jelenség sok fajta belső hibára utalhat, tehát látatlanban ötletet sem lehet adni rá mi történhetett vele.

2) Tucat hiba szokott az is lenni amikor pislog a led a laptop töltőn és közben ciripelő hangot bocsájt ki. Ilyenkor az esetek többségében az ilyen töltők alapból cserések szoktak lenni.

3) Van amikor például megtörik a kábel a laptop adapternél. Ez vagy a töltőt működésképtelenné teszi, vagy pedig kontakt hibát szokott eredményezni. Egy viszont biztos, hogy nagyon könnyen javítható :)

4) A csatlakozófej letört, kikopott a tüskék letörtek. Ez eléggé jelentős fizikai sérülés ahhoz, hogy a töltő ne működjön, de egy professzionális erre szakosodott szervizműhelyben egy rutinszerű forrasztással már meg is javítható.

5) A laptop adaptere nagyon forróvá kezd válni. A melegedés egy adapternél természetes, hiszen elektromos áram megy át rajta amiből élteti a laptop akkumulátorát. Ha viszont már tényleg túl forró akkor az azt jelenti, hogy a laptop nagyobb mennyiségű áramot próbál felvenni az adapteren keresztül mint amit az adapter biztosítani tudna. Ergo az adapter teljesítménye kicsi a laptophoz képest. Ilyenkor teljesen logikus a csere gondolata egy laptophoz valóban passzolóra.

6) Az adapter égett szagot áraszt, büdös, eldurrant. Ez szinte biztos, hogy zárlatot is okozott :(

A fentiekhez hasonló problémákon és még 1000 más problémán képes segíteni a számítógép javítás Budapest VII. kerület szolgáltatás.

ACER_laptop_akkumulator.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: javítás csere forró laptop töltő laptop adapter

A bejegyzés trackback címe:

https://laptop-szerviz-tv-monitor-tablet-javitas.blog.hu/api/trackback/id/tr525397654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása