HTML

Laptop szerviz,tv,monitor és tablet javítás

A hordozható számítógép ha elromlik az majdhogy nem nélkülözhetetlen a használója számára. Érdekes cikkeket gyűjtöttünk össze a szervizproblémák gyakorlati színteréről.

Szoftveres témák

Archívum

Számítógép karbantartási munkálatok cégek részére is

2013.07.06. 14:16 itguy

Szervizműhelyünkbe rendszeresen érkeznek be számítógépek, mind asztali mind hordozható kivitelezésben. Magánszemélyek előszeretettel választanak bennünket, hiszen tudják jól, hogy megbízhatóan és lelkiismeretesen végezzük a munkánkat.

Viszont a pc szerviz pc javítás Budapest VII. kerület nemcsak magánszemélyek számára áll rendelkezésre hanem cégek képviselői, jogi személyiségek számára is. Elvállaljuk akár az egész céges gépparkjának a karbantartását ha a szerver vagy a kliensgépeket behozzák szervizközpontunkba.

Kétféleképpen kell karbantartani egy számítógépet. Hardveresen és szoftveresen! Szervizműhelyünk professzionális adottságai, illetve szakembereink szakképzettsége mindkét variációra lehetőséget ad számunkra.

Érdemes átbeszélni, hogy a hardveres és szoftveres karbantartás mit is jelent.

Hardveres karbantartás:

Érdekes de itt a legtöbb munkát mindig a takarításra kell áldozni. Egy számítógép örök ellensége a por. Ez részben tűzveszélyes, részben pedig a porcicák rácsavarodhatnak a számítógép processzorainak hűtőventilátorára. A modernebb számítógépekben már belső hőérzékelő van és ha a központi processzor (cpu) túl hevül akkor automatikusan kikapcsolódik a számítógép, így mentvén a teljes kártól a gépet. A régebbi gépekbe ilyen védelem nem volt s a processzor leégése hihetetlen nagy balesetekhez vezetett. De más processzorokat is megtámadhat ám a por. Ügye manapság a számítógépekben már nagyon izmos grafikus kártyák vannak.

poros-szamitogep.jpg

Az ilyen grafikus kártyáknak pedig külön hűtőventilátoruk van, hiszen a grafikai számításokhoz levő processzor amely a grafikus kártyán van mentesíti nagyon sok erőforrás pazarlástól a CPU-t. Ez azonban energiafelvétellel jár s mint ilyen hevüléssel tehát a grafikus kártyák hűtését is egy ventilátornak kell megoldania. Ha a ventilátora rácsavarodik a sok porcica akkor bizony az a grafikus kártya halálához is vezethet. Persze ezek a kisebb anyagi kiadások . . . de érdemes a számítógép takarításakor minden részletre aprólékosan odafigyelni. A számítógép alaplapjának a szakszerű portalanítását is elvégezzük. Ehhez viszont szakértelem és megfelelő eszközök kellenek. Elég ha csak egy apró kondenzátor törik le az alaplapról és máris vége mindennek, szervizeltetni kell. A hardveres rendszeres karbantartás keretén belül ellenőrizzük a számítógép hardver elemeinek elavultságát is. Szoktuk jelezni ha valamelyik alkatrészt érdemes lenne -e cserélni a számítógép gyorsabb működése, nagyobb teljesítménye érdekében.

Szoftveres karbantartás:

Sajnos nagyon sok maffia hálózat fejti ki áldásos tevékenységét az Internet közegében. Van amikor egy - egy alvilági mocskos üzleti érdek miatt írják a számítógép vírusokat, férgeket, stb. van amikor meg csak egyszerűen a hülye gyerekek szórakozásból. A vírusoknak nagyon sok fajtája lehet más - más mechanizmussal. Az egyszerűbb dilettáns vírusoktól kezdve a professzionális kivitelezésig sajnos minden előfordul :( A vírusok tönkre tehetik az adatainkat és nagyon lelassíthatja az Internet kapcsolatot is. Teljes vírusirtást tudunk végezni a számítógépen, heurisztikus keresést alkalmazva is, nemcsak  a memóriát tisztítjuk meg de a Windows Registry adatbázist is le tudjuk tisztítani anélkül, hogy a kulcsfontosságú beállítások megváltoznának. A heurisztikus keresés vírusokra egy nagyon fontos dolog.

szamitogep-virusok.jpg

Egy víruskereső és irtó alkalmazás sosem lehet naprakész még akkor sem ha egy előfizetés keretén belül csatlakozik a vírusirtó cég adatbázisára és online mindig megkapja az engedélyt az újabb vakcinák frissítésére. Egyes intelligens vírusoknak ugyanis megvan az a tulajdonságuk, hogy egy másik vírussal feltudják venni a kapcsolatot és együttműködésre késztetik oly értelemben, hogy analizálja a másik vírus testét, tulajdonságjegyeit, azt összehasonlítja a sajátjával majd a két vírus testet ötvözi és legyárt abból egy utód vírust. Ügye akkor egy új vírus kód jön létre, amely matematikai pontossággal nem szerepelhet egyetlen egy vírusirtó program vakcina adatbázisában hiszen egy új, ismeretlen vírustestről van szó. A heurisztikus keresés pont arra jó, hogy kiszúrjuk a gyanús elemeket és megtudjuk hozni a jó döntést a karbantartás tekintetében.

A számítógép teljesítményét bizonyos mértékben különböző szoftveres trükkökkel is lehet fokozni. Az ilyen beállításokra is mindig odafigyelünk.

Bízza ránk nyugodt szívvel céges számítógép flottáját. Igyekszünk nagyon gyorsan dolgozni. A nagy általánosságban 24 órán belül helyre tudjuk állítani a szervizműhelyünkbe behozott számítógépeket. Nem kell feltétlen egy cégnek se személyesen bejönnie szervizműhelyünkbe mert futárszolgálaton keresztül is betudják küldeni hozzánk a javításra szoruló számítógépeket. Ha a beküldött számítógép, számítógépek valóban javíthatók azaz létrejön az Itech Rendszerház és a megbízó közötti üzlet akkor a futárszolgálat költségét az Itech Rendszerház állja. Az Itech Budapest területén rendelkezik futárszolgálattal és a létre jött üzlet eredményeként a szervizköltség árából a futárszolgálatunk költségét levonjuk. Reméljük hamarosan az Ön üzleti sikereit is megalapozhatjuk egy stabil számítógépparkkal :)

Szólj hozzá!

Címkék: szoftver hardver javítás karbantartás szerviz géppark

A bejegyzés trackback címe:

https://laptop-szerviz-tv-monitor-tablet-javitas.blog.hu/api/trackback/id/tr895393489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása